Er du spent før skolestart? Her kommer noen gode råd!

Mange er spente nå før skolestart, kanskje spesielt hvis du er ny. Vi på KG skal gjøre det vi kan for å gi deg en god start på skoleåret, men allerede her kan du finne noen gode råd .

• Det er lurt å tørre å bli kjent med de nye klassekameratene. Husk at det sikkert er mange andre som er minst like spente som deg. Noen kjenner andre fra før, men det er mange som ikke kjenner så mange. Du får god hjelp til å bli kjent, både av lærerne dine og av fadderne. Kast deg ut i det!
  • Det er slett ikke sikkert at du finner din fremtidige bestevenn den første dagen, eller den første uka eller den første måneden, så det er ingen grunn til å fortvile om ikke alt klaffer fra første dag. Det viktigste er å være åpen for nye venner.
  • De fleste på KG får lengre skolevei enn de er vant til fra før. Noen synes det går helt fint etter noen få dager mens andre bruker lang tid til å venne seg til det. Det pleier å ordne seg helt fint etter hvert!
  • Lærerne dine kan svare på mye. Ikke vær redd for å spørre! Hvis du ikke finner fram til klasserommet du skal være i, spør noen andre elever. Eller så kan du spørre de blide folkene i skranken i hovedbygget. De vet nesten alt og er de hyggeligste du finner på KG.
  • KG er en stor skole. Over 900 elever og nesten 90 lærere. Hvis du synes det virker litt stort og uoversiktlig til å begynne med, er du ikke alene. Men bare vent! Plutselig merker du at kjenner skolen litt bedre, og så ordner det meste seg etter hvert. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal trives hos oss!

Gratulerer med plass på KG. Vi gleder oss til å bli kjent med deg!