Endelig! Stillerommet ble åpnet i dag.

KG Singers var med og skapte en flott ramme rundt åpningen!

– Her kan elevene våre tenke en tanke, be en bønn. Vi tror dette kan bli et viktig rom for hele skole-fellesskapet vårt. Dette sa skoleprest Olav Neset under åpningen av stillerommet.

Det har vært alt annet enn stille på dette rommet i underetasjen i hovedbygget. Håndverkerne har stått på for å få rommet ferdig. Det var mye som måtte gjøres klart av ventilasjon, strøm og brannsikring før rommet kunne få sin endelige form. Men nå er alt på plass, og mandag 9.januar ble stillerommet åpnet.

Rektor ønsket velkommen til åpningen av det nye stillerommet.

Her var det mange tilstede. Nesten 40 inviterte gjester var med under åpningen. Representanter fra styret på KG og fra dem som har sørget for økonomi og gjennomføring. Her var det folk fra ledelsen og dem som har planlagt det hele – og selvfølgelig var elevene tilstede gjennom styret i elevrådet og seks sangere fra KG Singers.

Lederen av elevrådsstyret, Eilif Tandberg og skoleprest Olav Neset innviet stillerommet med tekster fra Bibelen.

Arkitekten, Bård Lindqvist fra BASE arkitekter var også til stede for å forklare litt om tankene bak utformingen:

– Jeg har lagt stor vekt på KGs logo og filosofi – treet. Lamellene i kryssfinér danner en omsluttende form rundt de som sitter i rommet, og skal gi følelsen av å sitte under en trekrone. I tillegg har jeg forsøkt å svare på skoleprest Olav Nesets tanker om «vindu mot en annen virkelighet». Gjennom den transparente veggen kan man skimte lyset og livet utenfor – den andre virkeligheten – mens man selv er beskyttet under trekronen.

Nå blir alle klassene invitert til å bli kjent med det nye rommet. Der kan elever finne roen og kjenne på stillheten. Det vil bli kristne samlinger, og Laget kan ha møter her. Men dette skal også være et sted for dem uten en kristen tro. Rommet er for alle på KG.

Svein Erik Engebretsen fra KGVenner kunne fortelle at det er mange som vil være med å gi støtte til prosjektet.

Skoleprest Olav Neset har vært den drivende kraften bak utviklingen og realiseringen av det nye stillerommet. Med sterk støtte fra rektor Nils-Tore Sagen Mosvold har prosjektet gått fort og ganske så smertefritt. Vi håper det splitter nye stillerommet på KG blir til glede for alle elevene våre!