KGs elevaksjon 2023

Aksjonsfinale torsdag 21. september – se live-sendingen her!

Aktuelt fredag 8. september:

Lodd med mening

Hadde det vært fint med en helg på Beitostølen eller hva med litt fin kunst på veggen? Kunne det friste med et spa på Farris Bad, inkludert overnatting, frokost og middag eller kanskje det frister mer å kjøre sitt eget hundespann, inkludert opplæring?

KGs elevaksjon drar i gang en god gammeldags utlodning til inntekt for prosjektene i Indonesia og vi har fått sponset diverse fine premier.

Kort informasjon:

Salg av lodd er fra og med fredag 8. september til og med torsdag 21. september kl 19:30.

Trekning er torsdag 21. september, vinnerne blir kontaktet.

Et lodd koster 100 kr.

Loddene kjøpes med Vipps på nummer 714692, husk å merk betalingen med «lodd»

(Betaler du for eksempel 500,- så har du kjøpt 5 lodd.)

Det er kun 2000 lodd til salgs så her er det førstemann til mølla som gjelder!

Premier:

• Weekend på Beitostølen Resort, overnatting i leilighet for inntil 4 personer. Verdi 5500,-

• Farris Bad, inkludert overnatting, frokost, middag og inngang til spa. Verdi 5500,-

• Maleri av Hilde Tørnby, verdi ca 5000,-

• Fire billetter til Folketeaterets nyoppsatte musikal Miss Saigon

• Bilpakke tur/retur Danmark for inntil 5 personer – Color Line

Her er det bare å løpe og kjøpe! Alt for en god sak.

Kristelig Gymnasiums elevaksjon 2023 går i år til styrking av helse, utdanning og samfunnsutvikling i Indonesia.

Verdighet for alle mennesker

Høsten 2023 vil elevene på KG samle inn penger til bistandsprosjekter i Indonesia i regi av NLM. Årets innsamling går til styrking av helse, utdanning og samfunnsutvikling. Mye av arbeidet er Norad-støttet.

HELSE

I Indonesia er det mye stigma rundt psykiske lidelser. Mange blir gjemt bort eller utstøtt. I samarbeid med det psykiatriske sykehuset i storbyen Medan arbeides det med behandling og rehabilitering, styrking av rettigheter og bevisstgjøring, slik at mennesker med psykiske lidelser får verdige liv.

Mange i Indonesia kan lite om viktigheten av vaksinasjon, hygiene og ernæring. I samarbeid med helsestasjoner og skoler gis det undervisning og oppfølging om disse temaene – slik at barn og spedbarn får en god start på livet.

UTDANNING

Alle barn fortjener god skolegang – men flere steder i Indonesia dropper mange ut allerede på barneskolen og lærer verken å lese eller skrive. Vi støtter uformelle undervisningstiltak med lesing, skriving, matte og engelsk for barn i flere landsbyer. På øya Sumba drives lese- og undervisningshus. Utenfor storbyen Medan arbeides det sammen med lokale myndigheter for å styrke leseopplæringen ved lokale barneskoler.  I Medan får barn fra slummen muligheten til å gå på et dagsenter der de får leksehjelp, lærer engelsk, musikk, matlaging, dans og mye mer.

SAMFUNNSUTVIKLING

Den viktigste endringen er den du skaper selv. Gjennom gruppesamtaler og landsbymøter mobiliseres lokalsamfunn til å definere sine behov, utnytte eksisterende ressurser og slik skape positiv endring. Det holdes blant annet kurs i jordbruksteknikker, opprettes kvinnegrupper som skaper sine egne arbeidsplasser og arbeides med brobygging mellom lokalsamfunn og myndigheter.

Takk for at du bidrar til et bedre liv for mennesker i Indonesia!