Du kan glede deg til #ung2018!

De har vært med på Julesangaften, men nå er de klare for å ta over scenen helt selv. Snart er 50 ungdomsskoleelever klare for #ung2018, og du er invitert!

– Da prøver vi en gang til. Full konsentrasjon og mye liv! Fem, seks, sju, ått! Så blir det plutselig liv i gymsalen i en midttime i april. 15 ungdommer danser seg over gulvet fram til scenen. Der møter de flere dansere og sangere, og musikker gjaller i veggene. Nesten 50 elever og tre lærere bruker storefri til å jobbe mer med forestillingen de skal sette opp 8. og 9. mai. Hvis de er så gode nå, hvor bra blir det i mai, tenker KGnytts utskremte medarbeider.

Elever fra 8., 9. og 10. trinn jobber sammen med tre lærere for å lage en forestilling om hvordan det er å være ungdom i dag. Manusforfatter Anne Jølstad har intervjuet mange elever for å få et innblikk i hverdagen. Ulla Kongestøl jobber med koreografi, og Ragnhild Svartdahl leder det hele. 8. mai skal forestillingen vises for elever på dagtid, og 9.mai kl 19.00 er det mulig for alle oss andre å oppleve #ung2018. Forestillingene foregår i Hausmannsgate 22.

Danserne, sangerne og skuespillerne øver allerede flere ganger i uka i midttimene. Framover nå består mye av arbeidet i å sy alt sammen, få forestillingen til å gå av seg selv. KG-koret og elevene fra valgfaget Sal og scene legger sjela si i arbeidet, og det er ingen tvil om at vi har mye å glede oss til! Billettsalget åpner snart, og da skal vi sørge for at du får vite om det. Foreløpig er det bare å glede seg!