Dikt på en helt vanlig torsdag.

Det er litt av en start på norsktimen når du føler deg litt star strucked, er det ikke? Fire klasser fikk besøk av artisten og poeten Trygve Skaug, og det var dikt som stod på programmet.

Men midt mellom poesi-øktene spilte Skaug en minikonsert i lille gymsal. Og det ble en magisk stund for alle som satt på gulvet der. Østfoldingen spilte flere av sine kjente og noen mindre kjente sanger.

Intimkonserten varte i litt over en halvtime, og elever og lærere strømmet ut av gymsalen på vei til undervisning med et smil om munnen. Trygve Skaug er som et overflødighetshorn hvor underfundig humor, gjenkjennbare betraktninger og dype sannheter kommer hele tiden. Og så gitarspillet, da! Det er en fryd å høre på.

Men så var det tilbake til poesiøktene med Skaug. Elevene fikk gode ideer å bruke for å skrive egne dikt. – Poesi handler om å ha noe å si, forklarte dikteren, og elevene jobbet med inspirasjon.

– Det var interessant at han gjorde poesi til noe lett som alle kan gjøre, fortalte en elev etter poesiøkten. – Vi skrev faktisk ekte dikt, og mange leste dem opp. Det var kult!

Og dermed ble en helt vanlig torsdag omgjort til noe spesielt for mange av elevene våre. Takk for besøket, Trygve Skaug!

Tekst: Lars-Erik Nyborg

Foto: Kevin Abildgaard Boodhun og Lars-Erik Nyborg