Dignity Day med Kronprinsen

Kronprinsen, verdighet, personlige historier, forbilder, kameraer, instruktører fra mange land og motiverte elever. Det var klart for Dignity Day på KG, og det var mange som var spente. De ble ikke skuffet!

Det var stor stas å se Kronprinsen tilbake på KG!

Det var en spesiell dag på mange måter for KG. Det var første gang Dignity Day ble arrangert her, det var mye som skulle ordnes og planlegges, og så var det jo ganske spesielt at Kronprinsen skulle komme tilbake til skolen der han gikk i seks år.  Da han kom inn i gymsalen, var det som om hele det store rommet eksploderte! Stemningen sto i taket, og Dignity Day fikk en kanonstart.

Rektor Nils-Tore Sagen Mosvold og elevrådsleder Synne Giving Kalstad tok i mot Kronprinsen og ga han ordet. Det var tydelig at den kongelige gjesten husket tiden på KG med glede. Han husket en åpen skole der alle kunne være seg selv og fikk tydelig beskjed fra tilhørerne om at det fortsatt er sånn på KG.

Nore i 2F skulle fortelle sin verdighetshistorie på åpningsmøtet, men mikrofonstativet var stilt inn til rektor som er en halvmeter høyere. Dermed måtte Kronprinsen bruke kunnskapene han fikk som andaktstekniker da han gikk her som elev.

Kronprinsen og 2F hadde en fin og effektiv time sammen.

En av grunnleggerne av Global Dignity, John Hope Bryant, satte omtrent fyr på salen da han holdt sin appell. Hvilket forbilde vil du være? Hvordan vil du påvirke dem som er rundt deg, spurte han. Den karismatiske mannen fra Los Angeles klarte virkelig å motivere elevene til oppgaven de gikk til: En times arbeid i klassene rundt temaet verdighet.

Kronprinsen ledet selv arbeidet i 2F. Tavlen ble fylt opp med ord som elevene forbandt med begrepet verdighet. Så var det elevenes tur til å fortelle sine historier. Dette foregikk i alle klassene i Vg1 og Vg2. – Har du opplevd at noen har vist deg verdighet? Har du opplevd å vise andre hvordan man kan være et godt forbilde?

Full gymsal med stor stemning, journalister og simultantolk for internasjonale deltakere i buret til venstre.

Noen ble oppfordret til å fortelle historien sin da alle møttes i gymsalen til slutt. Det var mye støtte å få fra salen da de modige elevene delte opplevelsene sine for de andre.

Nå gjenstår etterarbeidet. Målet er at dette vil bidra til et enda bedre miljø blant elevene på KG. Det manglet i hvert fall ikke på inspirasjon til å leve som gode forbilder for hverandre på Dignity Day på KG.

Takk for besøket, Kronprins Haakon. Velkommen tilbake!