Dette var KGs elevaksjon 2019

Stort engasjement, mange kreative elever og et fantastisk resultat. Her er årets elevaksjon oppsummert for deg – fra A til Å.

Aksjonsgenser: Denne ble en hit i år. Tidligere har vi hatt t-skjorter, men i år ble det også grønne eller hvite hoodies. Salget tok helt av, og det har vært en grønn og hvit bølge når det gjelder klær på KG i høst.

Bolledager: Veldig populære dager! Skolegården har vært full av aktiviteter og muligheter til å kjøpe seg noe godt å spise. Musikk, grilling, svampkast på lærere og sumobryting har sørget for god stemning.

Crew: Elevene som sørger for at det blir kaker å selge, at noen kan selge – ja at aksjonen i det hele tatt fungerer. Tusen takk for innsatsen!

Deltakelse: Når alle elevene på skolen sammen med de ansatte deltar i dette felles-løftet, klarer vi å skape så mye sammen: Enda bedre fellesskap og trivsel på skolen og en forandring for mange mennesker.

Her er alle i Crew samlet under finalen. For en gjeng!

Ekte og sterke historier: De fire elevene som besøkte prosjektene i Bangladesh hadde foredrag for alle klassene på skolen. De forklarte hva årets aksjon gikk ut på og hadde mange sterke historier å fortelle om.

Fellesskap: Gjennom aksjonstiden blir vi bedre kjent med hverandre og KG-fellesskapet blir enda bedre!

God stemning: Enten det har vært bolledager, aksjonsløp eller aksjonsfinale, har det vært god stemning. Veldig god stemning!

Full innsats under aksjonsløpet.

Har du lyst til å støtte KGs elevaksjon? Dette spørsmålet fikk tusenvis av folk på aksjonsdagen. Blide og ivrige KG-elever fikk mye nei, men det var også mange som ville være med å gi.

Intenst. Det er ganske intenst for komitéen og Crew – og noen av lærerne mens aksjonen holder på.

Jubel. Det var nesten et under at vegger og tak ble stående i Storsalen da rekordbeløpet ble avslørt på aksjonsfinalen. Det ringte i ørene lenge etterpå!

Komitéen: 14 elever driver elevaksjonen. For en utrolig innsats dere har lagt ned!

Løpet: Over 150 elever og ansatte stilte til start på aksjonsløpet i år. For et engasjement og for en stemning!

Spent stemning før startskuddet for aksjonsløpet.

Martin Luther College: Søsterskolen vår i Dakha, Bangladesh. En videregående skole vi har støttet flere ganger. Nå skal den stå på egne ben.

Normisjon: Misjonsorganisasjonen som vi samarbeidet med i år. Tusen takk for godt samarbeid. Vi er trygge på at dere forvalter pengene riktig!

Oslofolk: Tusen takk til alle oslofolk og alle andre som har vært med å bidra til elevaksjonen vår. Tusen takk for alle bidrag!

Passion: Det er så imponerende å se hvilken lidenskap og passion så mange på KG viser for aksjonen.

Quo vadis: Hvor går du? Hundrevis av KG-elever gikk og gikk på aksjonsdagen for å samle inn penger. Mange fant steder hvor de fikk inn enda mer enn andre steder. Hvor går du neste år?

Rekord: Igjen! Det er nesten ikke til å tro at vi på skolen vår klarer å samle inn 2 413 155 kroner. Det er utrolig mye penger – som kan bety mye for utrolig mange mennesker.

Sylhet: Et av stedene fire KG-elever og to KG-lærere besøkte da de var på reise til Bangladesh. En del av pengene vi samlet inn går til prosjekter i dette området nord i Bangladesh.

Tradisjon: KG-elevene har samlet inn penger til gode formål siden 1950-tallet. De siste 35-årene har de styrt aksjonen selv, og pengene har gått til prosjekter KGs eierorganisasjoner har hatt.

Ungdomsskoleelevene: For en innsats! For fjerde år på rad er det en ungdomsskoleklasse som samler inn flest penger. Gratulerer!

Verdifull: Årets aksjons-tema.

Wow: Høy wow-faktor under årets aksjonsløp. Runde på runde løp deltakerne. Mange i kreative kostymer og opplegg.

X-elever: Det er veldig hyggelig å høre om alle tidligere KG-elever som heier fram nåværende KG-elever under elevaksjonen. Det er tusenvis som har vært med på aksjonen før og som vet at en oppmuntring kan bety mye.

Yr.no: Det var mange av oss som fulgte nøye med på Yr.no dagene før aksjonsdagen. Og så heldige vi ble med fint høstvær!

Z: Det er viktig å bli sett på aksjonsdagen. Da var det mange gode og kreative prosjekter: Bunadkledde elever som tok penger av turister for å bli fotografert, bollesalg, musikkinnslag på gata og sånn kunne vi holdt på. Fantastisk innsats!

Ære: Helt til slutt på aksjonsfinalen overrakte aksjonskomiteen en sjekk med pengene vi samlet inn til Ole Martin fra Normisjon. Han var så glad og overveldet at han måtte lete etter ordene. Men han sa blant annet at det var en ære å jobbe sammen med KGs elevaksjon.

Ömer: Mattelærer Ömer stilte opp til å være mål for svampkasting i skolegården. Han endte opp med å få 11 bøtter kaldt vann helt over seg. Alt for elevaksjonen!

Årlig: Hvert år gjør vi dette i starten av skoleåret. Det betyr at neste skoleår er vi i gang igjen!