Dette var 2018 på KG

Det skjedde mye på KG i 2018, og her er en liten kavalkade for deg som liker KG – eller kavalkader.

I slutten av januar fikk vi mange på besøk. Da hadde vi åpen dag, og dørene sto på vidt gap for alle som ville komme innom og se hvordan vi har det på skolen vår. Her kan du lese mer om hva som skjedde.

Elevene som reiste til Berlin, ble godt kjent i den tyske hovedstaden.

Ikke lenge etter dro mange på Vg2 og Vg3 på studietur til forskjellige steder i Europa. Det ble en uke med mange opplevelser og inntrykk, og det var tydelig at elevene hadde lært masse da de kom hjem igjen! Se hva de gjorde her.

I vinterferien var alle i teateret nesten døgnet rundt på skolen for å gjøre klart til KG-teaterets oppsetning av SERR?? Over 100 elever var med som skuespillere, dansere, musikere, teknikere eller i andre støttefunksjoner. Det ble en fantastisk forestilling, og du kan se bilder og lese om den her.

Så fikk vi to storfine besøk rett etter hverandre. Først kom statsminister Erna Solberg på besøk til 3A for å snakke om psykisk helse blant ungdom, og noen uker senere kom artist Trygve Skaug på besøk i to klasser for å jobbe med poesi. Men i storefri droppet han lunsjpausen sin for å holde intimkonsert i lille gymsal. Det ble magisk!

Hele KG Singers på Markusplassen med Markuskirken i bakgrunnen.

Det var ikke så galt å være med i KG Singers sist vinter heller. De dro nemlig på turné til Italia i påsken. Se bildene og les om hva de gjorde på denne fantastiske turen. Den fikk også en helt spesiell avslutning på flyplassen i Milano da de var på vei hjem.

Det er flere enn KG Singers som kan opptre på KG. Valgfaget Sal og scene på ungdomsskolen satte opp en egen forestilling i mai. #ung2018 hadde alt. Dans, musikk, sang og drama. Her kan du lese mer om prosjektet. Dette var storartet!

Lever fra valgfaget Sal og scene sto for spennende innslag i programmet.

Alle elevene på 8. og 9. trinn var i juni med på et filmprosjekt. KG Movie Awards var finalen i prosjektet, for da var alle på trinnene samlet i storsalen for å se på finalistene og feire vinnerne. Det var kjempestemning!

Nora Christina Lokken fikk vitnemålet av rektor.

God, men også vemodig stemning var det i Storsalen også noen dager seinere. Da var det avslutningsfest for avgangselevene våre, og det var spesielt å ta farvel etter tre eller seks år sammen. Likevel var det godt å være ferdig og prøve ut neste fase i livet. Det var godt med sommerferie også.

Da sommerferien var over, eksploderte nesten skolen i aktiviteter. Hundrevis av elever møttes igjen, eller møtte nye klassekamerater. Det var masse som skulle på plass i klassene, og i skolegården var det yrende liv. Her kan du få en liten titt.

KGs elevaksjon preger hele skolen fram mot høstferien. Massevis av aktiviteter gjør at alle på KG merker at det er aksjonstid. For mange er kanskje aksjonsløpet et høydepunkt. Se videoen fra aksjonsløpet her!

Tre KG-elever med på Det europeiske ungdomsparlamentet i høst. De reiste først til Drammen der de deltok sammen med 100 andre elever fra Norge. Der klarte de å kvalifisere seg videre til Rotterdam i Nederland for å jobbe sammen med og bli kjent med nesten 300 andre elever fra hele Europa.

Rett før jul var det tid for KGs julesangaften nok en gang. Dette er lang tradisjon ved skolen, og denne julekonserten i Oslo Konserthus er det mange som gleder seg til! KG Singers, KG-koret, Sal og scene og dansere sørget for en fantastisk konsert. Se mer her!

Og nå er vi klare for et nytt år. 2019 ligger foran oss med mange spennende muligheter. Vi gleder oss!

Godt nytt år til dere alle!