Den store aksjonsuka

Mandag 13. september starter den store aksjonsuka. I løpet av mandag, tirsdag og onsdag skal alle klassene innom auditoriet der disse fire elevene forteller om skoleprosjektet i Bangladesh. Torsdag er den store aksjonsdagen. Lykke til med innsamlingen!

I august var to av skolens lærere, Kristin A og undertegnede, sammen med elevene Tobias, Ingrid, Melinda og Sondre i Bangladesh for å se og lære om prosjektet. De åtte øynene du ser på dette bildet var på en en måte øynene til alle KGs elever. Nå er tiden kommet for disse fire elevene til å fortelle øvrige elever hva de så. Hvorfor er det å sette i gang Martin Luther College i Dhaka, Bangladesh, et viktig og godt prosjekt? Det får du svaret på under misjonsforedragene.

Ideen med at KG i samarbeid med Normisjonen skulle bygge en kristen videregående skole i Bangladesh er noen år nå. I forbindelse med et tidligere prosjekt i landet kom tanken opp. De som besøker Bangladesh ser en uendelig fattigdom. Tiggingen man møter er utfordrende. Hva er det riktig å gjøre? Hva kan vi bidra med? Tanken om å bygge en skole er en konkretisering av dette kjente utsagnet: «Gi en person en fisk, og han har mat resten av dagen. Men lær en person å fiske, og han har mat resten av livet!» Vi tror at gjennom utdanning blir mennesker bedre i stand til å ta vare på seg selv, sine lokalsamfunn og sitt land. Bangladesh trenger mennesker med utdanning. En person vi møtte sa det slik: Without education, no development! I særlig grad er Martin Luther College ment å være en skole for minoritetselever og andre som vil ha problemer med å skaffe seg plass på mer etablerte skoler.

Ifjor samlet KGs elever inn penger slik at skolen kunne starte. Bygning, materiell, elever og ledelse, alt som trengs for å drive skole, har det siste året kommet på plass. I juli i år var det skolestart. Midlene vi samler inn i år skal dekke videre drift av skolen. I tillegg er det svært ønskelig å opprette et «hostel», et internat, så elevene som kommer langveisfra har et sted å bo. For elever fra landsbygda vil et internat gjøre overgangen til storbylivet tryggere både for dem selv og foreldrene. Planen er at skolen på sikt skal være selvfinansierende.

Denne uka er KG så heldige å ha besøk av rektor på Martin Luther College, Rina Das. Hun deltar på foredragene gjennom å fortelle fra oppstarten på skolen.

Norske penger rekker veldig langt i Bangladesh. Lykke til med aksjonen til dere elever, og til dere andre som måtte lese dette: Gi så det monner!
Aksjonens kontonummer: 30001465496

Se hjemmesiden for aksjonen her.