Bangla, bangla, bangla!

KGs elevaksjon er er sparket i gang, og prosjektet er i år noe helt spesielt. Vi skal være med på å starte en helt ny videregående skole i Bangladesh! Benedicte, Kristin, Preben og Petter var en uke i det tett befolkede landet for å finne ut hvorfor denne skolen er så viktig.

Da alle de andre elevene sørget over at det bare var en uke igjen av sommerferien, dro de fire elevene sammen med to lærere til Dhaka, hovedstaden i Bangladesh. Det ble en uke tettpakket med opplevelser og inntrykk! Du kan forresten finne ut mer om alt dette på elevaksjonens egen nettsted, www.kgselevaksjon.no

Vi kjørte med rikshaw (sykkeldrosje) og bil i den villeste bytrafikken du kan tenke deg. Vi var midt inne i slummen og besøkte en skole der hvor barna måtte sitte tett i tett på jordgulvet. Senere den samme dagen var vi på et av de beste collegene (videregående skole) i hele Bangladesh. Dagen før ble vi omringet av tiggende barn da vi kom ut av den fine restauranten der vi hadde spist middag. Det var nødvendig for oss å spise på steder hvor maten var trygg for våre pysete mager, men kontrastene var enorme.

Skolen vi skal starte, Martin Luther College, skal ligge i Dhaka, men vi var også på en tredagers tur på landsbygda, langt fra hovedstaden. Der fikk vi bo på en tidligere misjonsstasjon. Det var litt rart å komme til et lite stykke Norge midt ute på den bengalske landsbygda!

Mens vi var der, besøkte vi en santal-landsby. Santalene er en av nærmere 30 urbefolkningsgrupper i Bangladesh. Mange santaler er kristne, og det er en utfordring å tilhøre to minoriteter på en gang. I landsbyen fikk vi en fantastisk mottagelse med sang og dans, blomsterkranser og full fest. Vi snakket med mange av ungdommene i landsbyen og fikk vite om drømmene om fremtiden og de store utfordringene de møter for å oppfylle drømmene om en god utdannelse.

I løpet av denne uka i Bangladesh skjønte vi bedre og bedre at Martin Luther College er en fantastisk mulighet for mange til å skape seg et bedre liv. Utdannelse er nøkkelen til et bedre liv, ikke bare for den enkelte eleven, men for hele familien og menneskene rundt. Utdannelse gir bedre jobber og større muligheter for at andre i slekten eller landsbyen også går lenge nok på skolen.

Vi gleder oss til å sette årets elevaksjon i gang for å gjøre drøm til virkelighet for mange unge gutter og jenter i Bangladesh. Bli med, da vel!