Avskjed med smil og tårer

Det er rart med det. Du gleder deg til skolen skal være over, og når den er det, blir det litt vemodig likevel. Særlig hvis du er avgangselev. Elevene i 10.klasse og Vg3 har tatt avskjed med hverandre.

Storsalen var stappfull. Forventningene lå utenpå de fleste som var der, for nå skulle avgangskullet fra 2011 markere at 13 års skolegang var over.

Prosesjonen inn i salen startet fint, men bar vel etter hvert preg av manglende prosesjonstrening. Likevel er det noe spesielt å se elevene i sin fineste stas, og det ble en fin og høytidelig avskjedsfest for avgangselevene, familie og lærerne som var med.

Det var taler og musikkinnslag av høy klasse, og stemningen var stor da kontaktlærerne ropte opp elevene i klassene sine. De aller fleste husket til og med å takke både læreren sin og rektor.

I gymsalen etter den høytidelige avslutningen, var det kaker og tid for tårevåte avskjeder. Det setter spor å gå på skolen sammen i flere år. Mange har fått venner for livet, noen vil ikke sees igjen før ved 50-årsjubileet. Derfor var det vel ikke så rart at det ble felt noen tårer.

Dagen etter var det tid for nye avskjeder i gymsalen. Da var det avgangselevene på ungdomsskolen det gjaldt. Nok en gang var det fine taler og populære elevinnslag, og stemningen var ikke dårligere enn kvelden før. Mange 10.klassinger skal fortsette på videregående på KG, men da er det i nye klasser, så dette ble også en kveld med en blanding av glede og vemod.

Uansett er vel gleden over sommerferie aller størst. God sommer alle sammen, og lykke til med fremtiden til alle dere som nå er ferdige på KG!