Åpen dag – stor suksess!

Det var 800 elever og foreldre på besøk, og overalt på skolen var lærere klare til å svare på spørsmål. Nesten 40 elever guidet de besøkende rundt på skolen.

Mandag 3.februar var det igjen duket for åpen dag på KG. Både lærere og elever har forberedt dagen godt, elevene som guider og lærerne med informasjon om fagene. Her gjelder det å gjøre KG kjent! KG ønsker å profilere seg med godt fagtilbud, gode lærere med høy kompetanse og et spesielt godt miljø – med mange aktiviteter utenom det rent skolefaglige.

Og det strømmet på med nysgjerrige elever fra fjern og nær. På informasjonsmøtet for videregående kl. 13.00, var det stappfullt i auditoriet, og utover ettermiddagen var det et jevnt tilsig med spente og nysgjerrige elever.

Er KG noe for meg? Hvilke fag har de her? Hvilke sosiale aktiviteter kan man være med på? Hvilke språkfag kan man velge? Hvordan ser klasserommene ut? Heldigvis hadde vi mange flotte guider som kunne hjelpe elevene med svar på mange spørsmål.

Det er ganske lurt at potensielle elever får stille spørsmål til elever som går på KG nå. Klart det er mye lettere, og sikkert mye morsommere, å stille spørsmål til og snakke med en på samme alder, enn en gammel lærer på 40! Men lærerne gjorde så godt de kunne, og svarte på spørsmål om nynorsk, leksehjelp, Singers, språkturer, psykologi, matematikk og historie. Og guidene sendte de potensielle søkerne rundt om kring til Gamlebygget, til B-bygget og til biblioteket.

Vi som var her, kan melde om veldig god stemning og mye godt humør på Åpen dag 2014. Så da er det vel bare å levere søknaden og håpe på det beste?