Aktivitetsdagen

Det er en god stund siden aktivitetsdagen. Likevel formidler redaksjonen nå noen små rapporter og bilder fra enkelte av aktivitetetene. Her på forsiden kan du se vinnerlaget i volleyball fra Voldsløkka. Blar du videre, kan du lese om sykkeltur og Besseggen.

Her er utdrag fra rapporten som syklist og mattelærer gjennom et langt yrkesliv, Birgit Bakke-Eidså, leverte. Hun legger vekt på fem hindringer, som alle på ulikt vis ble overvunnet av syklistene på årets aktivietesdag. Birgit skriver:

Det fyrste hinderet som Nikolai møtte, var at det var buss for bane frå Besserud og opp. Bussen stoppa langt frå stasjonen, og sjåføren oppgav feil opplysning om kvar Frognerseteren stasjon var.

Dagens andre hindring var at Telenor hadde sperra sykkelvegen ved Tryvannstårnet.

Dagens tredje hindring var eit elektrisk gjerde. Der kom elevane igjennom, men Susanne fekk støt fordi det ikkje gjekk an å feste ledningen att medan ein heldt sykkelen i den andre handa.

Den fjerde tingen, som har vore ei felle før, greidde dei å unngå. Det er at ved Ullevålseter må ein ta til høgre for å kome til Skjærsjødammen.

Femte felle var når dei skulle over Skjærsjødammen. I første krysset etter Ullevålseter sto det tydeleg skilt til Skjærsjødammen. Men i siste krysset der ein skulle ta av, sto det ingen ting. Hadde dei tatt feil her, ville dei ha endt i Maridalen.

Elevane som var med i år, har bestått testen i å ikkje velje lettaste utveg.

Fra Kristine Marie og Astrid i 1 D, som hadde gledet seg til tur over Besseggen, har vi mottatt dette:
Torsdag 27. august satt litt over 80 turklare 1. klasseelever og lærere spente i bussene på vei opp til vakre Gjendesheim i Jotunheimen. Stemningen var på topp, og det var allsang. Takket være turleder Jelmert fikk vi full orientering om alle topper på vei opp. Vel framme ble vi møtt med flersengsrom og varm grønnsaksuppe med ferske rundstykker. Etter en koselig og sosial kveld la alle de sprudlende ungdommene seg.

Frokosten var god og det ble smurt rikelig med niste for den store turen. Dessverre var ikke været helt på vår side, og skuffelsen var stor da nyheten om at det på grunn av tåke ikke ble tur over selve eggen, kom. Humøret steg imidlertid da vi begynte å gå: ”Ut på tur aldri sur”. Fire ord som beskriver vår vandring som gikk langs vannet Gjende: våt, gjørmete, vakker og sosial. Etter å ha vært ute og gått i flere timer, var en kort dusj helt fantastisk!

Litt uventet, etter en bra, men slitsom dag, var stemningen og lydnivået på TOPP i bussen på vei hjem. Kort fortalt, som flere nevnte, ”Turen var SUPER!”