Aktivitetsdagen er populær!

Fredag var det aktivitetsdag, og elever og lærere var spredt utover byen og fjellheimen. Ekeberg, Sognsvann, Voldsløkka, Sjoa og Beseggen var blant alternativene. Her kommer en liten rapport fra turen over Besseggen.

Tekst og foto: Nils Yngvar Bøe Lindgren

Vi har nok aldri hatt så fine forhold på KG-turen over Besseggen som vi hadde i år. Sol fra en tilnærmet skyfri himmel, nesten ikke et vindpust og klar, fin høstluft. Fra Veslefjellet kunne vi se hele fjellheimen fra toppene i Jotunheimen i vest til Dovrefjell og Rondane i nord og øst.

Et fint lag nysnø på toppene på den andre siden av Gjende varslet om at vinteren er i anmarsj, men vi kom den i forkjøpet og hadde en flott dag over Eggen. De ivrigste av elevene lot seg også holde tilbake slik at vi kom noenlunde samlet frem til Bandet hvor vi hadde hovedpausen.

Fra Bandet over Eggen og tilbake til Gjendesheim ble det mer strekk i laget, de yreste fikk tatt ut sitt, og de som hadde behov for mer tid, tok denne til hjelp. Likevel var det mye roligere i bussen på vei hjem enn det var på vei til, noe som tyder på at alle fikk tatt seg ut litt.

Til slutt en honnør til elevene for utmerket oppførsel og presist oppmøte. Rommene på Gjendesheim var ryddet og rene, og båten til Memurubu kunne legge fra kai nøyaktig klokken åtte! Veldig bra! God reklame både for dere selv og for skolen!