17. mai i skolegården

Astrid Rø, dagens hovedtaler

Tradisjonelt og stilig. En flott stund. Verdig. Variert. Godordene var mange etter 17. maimarkeringen i skolegården på KG.

Værmeldingene var ikke de beste for dagen, og om morgenen regnet det skikkelig. Men fra litt før klokka 10 og utover klarnet det opp. Det var det  mange som var glade for. Legger du til en lydhør forsamling, et russekull som oppførte seg svært så godt, meningsfulle taler og appeller, flott musikk og sang, ja da blir det suksess.

Dagens hovedtaler, Astrid Rø, russ for året, fortalte engasjert om norske verdier i fortid og nåtid, særlig tydeliggjort gjennom møter med levende mennesker.  Hun avsluttet talen med Nordahl Griegs berømte sitat fra ”Til ungdommen”:

”Dette er løftet vårt fra bror til bror, vi vil bli gode mot menskenes jord”.

Lederen for neste skoleårs elevakson, Theresa Grün, holdt en flott appell. Det Norske Misjonsselskaps arbeid i Laos vil få KG-elevenes støtte i september. Lærer Anne Helene Jølstad med bunadskledde elever kåserte over å bære bunad. Leder av KGVenner Svein Erik Engebretsen, fokuserte på at å være KGVenn kan man være hele livet, og særlig nå når vi snart går inn i jubileumsåret 2013. Langt på vei kan vi si at felles for disse verbale innslagene var at vi både på 17. mai og ellers mer enn gjerne må være stolte, men at det samtidig er viktig å ikke bli ”seg selv nok”.

Med Templet Hornorkester Frelsesarmeen blir det alltid fest på 17. mai, enten de går foran i toget, spiller marsj i skolegården eller akkopagnerer til allsang. Så også i år! En stor takk til orkesteret nok en gang!

KG Singers, alltid til stede

David og Peder Barratt-Due på henholdvis piano og fiolin, begge også russ for året, gjorde stor lykke med sin ”Romanse”. Det var dristig å gjøre dette utendørs på en åpen plass for så mange mennesker, og da damen på balkongen i bakgrunnen sluttet å snakke, var absolutt alle stille. Slik ble det en usedvanlig vakker stund.

KG Singers, ledet av Øystein Weider, stiller alltid opp og bidrar med flott sang og god stemning. Når vår kjære rektor, Tjostolv Berget, ledet samlingen med en slik oversikt og på så trygg og vennlig måte som bare han kan, da føles det etter samlingen omtrent slik: Tusen takk! Nå har jeg fått det jeg trenger, og mer til!