12 av 12!

Tomt datarom. Bortsett fra tre tente, trente og litt trøtte 10. klassinger.

Tekst og foto: John-Arve NilssenKlassequiz copy

Max og Håkon fra 10B og Sofie fra 10D er snart klare for direktesending på radio. NRK Østlandssendingen er på besøk. KGs lag, bestående av disse tre elevene, skal forsøke å kvalifisere seg til fylkesfinalen i Klassequizen. Den arrangeres hvert år. I fjor kom KG-laget helt til landsfinalen.

Kaja Figenschou , journalisten fra NRK, spretter den første kategorien og fire spørsmål leses opp. KG-laget tenker, skriver og snakker lavt sammen. Ventemusikk i bakgrunnen. 45 sekunder går fort. Dommen skal falle. Kan elevene svare? Det kan de. Alt riktig i første runde. Stille jubel.

Andre kategori. Litt mer krevende spørsmål? Men ikke nok til å bringe noen ut av fatning. Svarene er presise og korrekte. Det samme gjentar seg på de fire siste spørsmålene. Men før svarene blir presenter på luften oppstår dramatikken. Journalisten mister kontakten med Marienlyst! Direktesendingen går ikke helt som planlagt. Svarene blir likevel gitt til journalisten som nå gjør et opptak. Opptaket spilles av noen minutter senere.

12 av 12 klarte vårt lag. Trolig nok til å gå til fylkesfinalen. Hvor langt vil KGs lag komme i år?