Hvorfor KG?

På denne siden får du vite mye mer om KG.

I tillegg til informasjonsvideoen like under, finner du bilder og lenker til mange artikler som forteller om forskjellige sider av livet på KG. Klikk i vei!

Søke KG

Ønsker du å søke på KG, finner du alt du trenger for å søke på  på videregående skole  og ungdomsskolen.

Sentralt i Oslo

Kristelig Gymnasium ligger sentralt til på Bislett i Oslo, bare et velrettet spydkast fra Bislett stadion. Se kart. Mange av elevene på KG tar trikken (17, 18), bussen (21) eller toget (til Nationaltheateret). Hos ruter.no kan du finne ut hva som passer for deg.

Her på skolen har vi altså både ungdomsskole og videregående skole. Til sammen er vi 950 elever og nesten 90 lærere. På KG har du mange muligheter for å bli kjent med nye mennesker og få gode venner!

Fagtilbud

For deg som skal begynne på videregående, tilbyr vi studiespesialisering med et bredt utvalg av programfag. Her kan du du finne ut mye mer om fagene du kan velge mellom på KG.

Hvis du lurer på noe om ungdomsskolen, kan du sjekke mer her.

Les gjerne også i KG-brosjyren!

Rafting i Sjoa

Godt og engasjert miljø

På KG blir du en del av et engasjert og aktivt miljø. Til sammen er vi 950 elever og nesten 90 lærere. På KG har du mange muligheter for å bli kjent med nye mennesker og få gode venner!KGs motto er «mer enn en skole«. På skolen vår kan du bli med i koret, på teateret og i hvert fall elevaksjonen vår. Du har mange muligheter til å bli engasjert og treffe nye venner. Vi har også aktivitetsdager både sommer og vinter.

Samler inn millioner

Vi starter hvert skoleår med noe av det viktigste vi gjør på skolen her, nemlig KGs elevaksjon.

Aksjonsløpet

Fra skolestart til høstferien står skolen litt på hodet, for da er målet å samle inn så mye penger som mulig til prosjektet for elevaksjonen. Sist høst dreide det seg om rent vann, utdanning og minerydding i Laos. Les mer og se bilder fra hva som skjedde her.

Elevaksjonen vår har vi holdt på med i over 30 år. Bare de siste fem årene har vi samlet inn over 8,2 millioner kroner!

I samarbeid med Normisjon har vi startet en søsterskole i Dhaka, Bangladesh. Den heter Martin Luther College. Til sommeren sender vi 4 nye elever med to lærere til Bangladesh for å besøke skolen og motivere KG-elevene til å samle inn til colleget til høstens elevaksjon.

Studieturer
Studieturer med mange opplevelser

På KG får du muligheten til å være med på studiereiser i både Vg2 og Vg3. Spania, Brussel, Frankrike, Sveits og Berlin står på lista over reisemål sammen med Edinburgh eller London. På disse turene kan du prøve deg på glosene dine eller lære mer om hvordan Europa blir styrt.

Men allerede i Vg1 drar vi på leirskole og tur til Vestlandet. Der kan du blant annet være med på brevandring!  Her kan du se bilder og lese om turene til blant annet Brussel, Berlin, Nice og Mesnali ved Lillehammer!

Hvert år er fire elever fra skolen med på Det europeiske ungdomsparlamentet i Norge. Flere år har vi kommet videre til store sesjoner i Europa. Disse fire elevene fikk en helt spesiell opplevelse i Zagreb!

Musikk og teater
Helter i Sherwood

Noe annet vi er veldig stolte av, er teatret vårt. Hver vinter settes et nytt stykke opp. Forestillingene RøverdatterenMenneskesønnenPeter Pan og Robin Hoodhar blitt skrytt opp i skyene.

I år er det klart for KG-teatret igjen, nå med «Pocahontas». Mange elever er engasjert, og jobber ivrig for å sette opp en god forestilling. Neste år kan kanskje du være med?

Hver jul har KG stor julekonsert i Oslo Konserthus. Da fyller vi salen to ganger en lørdag før jul, og korene våre, KG-Bells, danserne og orkesteret får vist hva de kan. Julesangaften er en fantastisk tradisjon!

Mer informasjon?

Ønsker du å søke på KG, finner du informasjon og søknadsskjema for videregående skole her og ungdomsskole her.

Hvis du fortsatt lurer på noe om KG, må du bare ta kontakt. Kontaktinformasjon finner du her. Lykke til med valget!