Hvorfor KG?

På denne siden får du vite mye mer om KG.

Her finner du informasjon, bilder og lenker til mange artikler som forteller om forskjellige sider av livet på KG. Klikk i vei!

Søke KG

Ønsker du å søke på KG, finner du alt du trenger her: Videregående skole  og ungdomsskolen.

Skolebilde 6.6.2013

Sentralt i Oslo

Kristelig Gymnasium ligger sentralt til på Bislett i Oslo, bare et velrettet spydkast fra Bislett stadion. Se kart. Mange av elevene på KG tar trikken (17, 18), bussen (21) eller toget (til Nationaltheateret). Hos ruter.no kan du finne ut hva som passer for deg.

Her på skolen har vi både ungdomsskole og videregående skole. Til sammen er vi 950 elever og nesten 90 lærere. På KG har du mange muligheter for å bli kjent med nye mennesker og få gode venner!

Fagtilbud

For deg som skal begynne på videregående, tilbyr vi studiespesialisering med et bredt utvalg av programfag. Her kan du du finne ut mye mer om fagene du kan velge mellom på

Fag og læring står i sentrum.

KG, særlig i presentasjonen det er lenket til øverst på siden.

Les gjerne også i KG-brosjyren for videregående. Der får du en oversikt over fagtilbudet og mye annet.

Her finner du brosjyren for ungdomsskolen.

Hvis du lurer på noe om ungdomsskolen, kan du sjekke mer her.

Godt og engasjert miljø
Vg1 drar på leirskole få uker etter skolestart.

På KG blir du en del av et engasjert og aktivt miljø. Til sammen er vi 950 elever og nesten 90 lærere. På KG har du mange muligheter for å bli kjent med nye mennesker og få gode venner! KGs motto er «mer enn en skole«. På skolen vår kan du bli med i koret, på teateret og i hvert fall elevaksjonen vår. Du har mange muligheter til å bli engasjert og treffe nye venner. Vi har også aktivitetsdager både sommer og vinter.

Samler inn millioner

Vi starter hvert skoleår med noe av det viktigste vi gjør på skolen her, nemlig KGs elevaksjon.

Aksjonsløpet

Full innsats i aksjonsløpet!

Fra skolestart til høstferien står skolen litt på hodet, for da er målet å samle inn så mye penger som mulig til prosjektet for elevaksjonen. Sist høst dreide det seg om rent vann, utdanning og helsearbeid for gravide og nyfødte i Etiopia. Vi samlet inn over 1,7 millioner kroner!.

Elevaksjonen vår har vi holdt på med i over 30 år.Over 22 millioner kroner har vi smalet inn tilsammen! Les gjerne mer om tidligere elevaksjoner her.

I samarbeid med Normisjon har vi startet en søsterskole i Dhaka, Bangladesh. Den heter Martin Luther College. En av lærerne på KG jobber for tiden der. I februar 2015 skal syv lærere besøk MLC og delta på et kurs der.

Studieturer
Skottland er i vinden!

På KG får du muligheten til å være med på studiereiser i både Vg2 og Vg3. Spania, Brussel, Frankrike, Sveits og Berlin står på lista over reisemål sammen med Edinburgh eller London. På disse turene kan du prøve deg på glosene dine eller lære mer om hvordan Europa blir styrt.

Men allerede i Vg1 drar vi på leirskole og tur til Vestlandet. Der kan du blant annet være med på brevandring!  Her kan du se bilder og lese om turene til blant annet Brussel, Berlin, Nice og Mesnali ved Lillehammer!

Hvert år er fire elever fra skolen med på Det europeiske ungdomsparlamentet i Norge. Flere år har vi kommet videre til store sesjoner i Europa. Disse fire elevene fikk en helt spesiell opplevelse i Zagreb!

Musikk og teater

Noe annet vi er veldig stolte av, er teatret vårt. Hver vinter settes et nytt stykke opp.

KG Singers er populære!

Forestillingene RøverdatterenMenneskesønnenPeter Pan og Robin Hood har blitt skrytt opp i skyene. I 2014 var det Pochahontas som sto på plakaten.

24. februar er det klart for KG-teatret igjen, nå med Jungelboken. Mange elever er engasjert, og jobber ivrig for å sette opp en god forestilling. Neste år er kanskje du med?

Hver jul har KG stor julekonsert i Oslo Konserthus. Da fyller vi salen to ganger en lørdag før jul, og korene våre, KG-Bells, danserne og orkesteret får vist hva de kan. Julesangaften er en fantastisk tradisjon!

Ungdomsskolen

Det skjer spennende ting for ungdomsskolen også. I niende klasse reiser vi på overnattingstur til Aurlandsdalen. Der ligger vi i telt, og en av dagene går vi ned gjennom den spektakulære Aurlandsdalen. Dette er en fantastisk tur! I 10.klasse reiser vi til Berlin. På denne studiereisen lærer vi mye om hva brudd på menneskerettighetene kan føre til. Vi får omvisning i konsentrasjonsleir og lærer om Berlinmuren som delte byen i to. Men vi lærer også om det moderne Tyskland, og vi får se og oppleve mye av Berlin. I skolehverdagen møter du engasjerte lærere som er opptatte av elevene våre skal ha gode muligheter til å utvikle seg faglig og personlig. Vi ønsker også å legge til rette for forsert løp i matematikk og engelsk.

Mer informasjon?

Ønsker du å søke på KG, finner du informasjon og søknadsskjema for videregående skole her og ungdomsskole her.

Hvis du fortsatt lurer på noe om KG, må du bare ta kontakt. Kontaktinformasjon finner du her. Lykke til med valget!