Hvorfor KG?

På denne siden får du vite mye mer om KG.

Her finner du informasjon, bilder og lenker til mange artikler som forteller om forskjellige sider av livet på KG. Klikk i vei!

Søke KG

Her kan du søke elevplass til videregående skole  og ungdomsskolen.

Sentralt i Oslo

Kristelig Gymnasium ligger sentralt til på Bislett i Oslo, bare et velrettet spydkast fra Bislett stadion. Se kart. Mange av elevene på KG tar trikken (17, 18), bussen (21) eller toget (til Nationaltheateret). Hos ruter.no kan du finne ut hva som passer for deg.

Fagtilbud

For deg som skal begynne på videregående, tilbyr vi studiespesialisering med et bredt utvalg av programfag. Klikk på bildet for å forstørre det.

Fagtilbudet på KG

Her finner du brosjyren for ungdomsskolen.

Hvis du lurer på noe om ungdomsskolen, kan du sjekke mer her.

Godt og engasjert miljø

På KG blir du en del av et engasjert og aktivt miljø. Til sammen er vi 950 elever og nesten 90 lærere, så her har du mange muligheter for å bli kjent med nye mennesker og få gode venner! KGs motto er «mer enn en skole«. På skolen vår kan du bli med i koret, på teateret og i hvert fall elevaksjonen vår. Du har mange muligheter til å bli engasjert og treffe nye venner. Vi har også aktivitetsdager både sommer og vinter.

Samler inn millioner

Vi starter hvert skoleår med noe av det viktigste vi gjør på skolen her, nemlig KGs elevaksjon.

Fra skolestart til høstferien står skolen litt på hodet, for da er målet å samle inn så mye penger som mulig til prosjektet for elevaksjonen. Sist høst dreide det seg om rent vann og utdanning til lutfattige landsbyer i Laos. Vi samlet inn over to millioner kroner!
IMG_3905 (2)

Elevaksjonen vår har vi holdt på med i over 30 år.Over 25 millioner kroner har vi samlet inn tilsammen! Les gjerne mer om tidligere elevaksjoner her.

I samarbeid med Normisjon har vi startet en søsterskole i Dhaka, Bangladesh. Den heter Martin Luther College. En av lærerne på KG jobber for tiden der. Vinteren 2016 skal noen av lærerne våre besøke MLC og delta på et kurs der.

Studieturer

På KG får du muligheten til å være med på studiereiser i både Vg2 og Vg3. Spania, Brussel, Frankrike, Sveits og Berlin står på lista over reisemål sammen med Edinburgh eller London. På disse turene kan du prøve deg på glosene dine eller lære mer om hvordan Europa blir styrt.

Skottland er i vinden!

Men allerede i Vg1 drar vi på leirskole og på tur til Vestlandet. Der kan du blant annet være med på brevandring!  Her kan du se bilder og lese om turene til blant annet Brussel, Berlin, Nice og Mesnali ved Lillehammer!

Ny_4

Hvert år sender vi elever til Det europeiske ungdomsparlamentet i Norge. Flere år har vi kvalifisert oss videre til store sesjoner i Europa. Disse fire elevene fikk en helt spesiell opplevelse i Zagreb, og i mars skal Sara, Liv og Johan til Dublin og Belfast i ti dager sammen med nesten 250 elever fra resten av Europa.

Fra venstre: Sara Huseby (3D), Johan Martin Emberland Johnsen (3D) og Liv Marie Rønhovde (3F) var KGs delegasjon til EYP i år.

Musikk og teater

På KG kan du synge i kor! KG-koret er for alle som vil være med mens KG Singers er for videregående-elevene våre, men der er det opptaksprøve. Singers har gitt ut flere plater, opptrer på konserter med skolen og utenfor skolen. I påsken skal de i år på turne til Budapest!
IMG_5468 (2)
Hver jul har KG stor julekonsert i Oslo Konserthus. Da fyller vi salen to ganger en lørdag før jul, og korene våre, KG-Bells, danserne og orkesteret får vist hva de kan. Julesangaften er en fantastisk tradisjon!
1

Noe annet vi er veldig stolte av, er teatret vårt! Hver vinter settes et nytt stykke opp.

Forestillingene RøverdatterenMenneskesønnenPeter Pan og Robin Hood har blitt skrytt opp i skyene. Pochahontas har også stått på plakaten. I 2015 var det Jungelboken som imponerte alle.

Tirsdag 1.mars er det klart for KG-teatret igjen, nå med Romeo og Julie. Over 100 elever er engasjert, og jobber ivrig for å sette opp en god forestilling. Neste år er kanskje du med?

IMG_1982

Ungdomsskolen

Det skjer spennende ting for ungdomsskolen også. I niende klasse reiser vi på overnattingstur til Aurlandsdalen. Der ligger vi i telt, og en av dagene går vi ned gjennom den spektakulære Aurlandsdalen. Dette er en fantastisk tur!

Ny_6

I 10.klasse reiser vi til Berlin. På denne studiereisen lærer vi mye om hva brudd på menneskerettighetene kan føre til. Vi får omvisning i konsentrasjonsleir og lærer om Berlinmuren som delte byen i to. Men vi lærer også om det moderne Tyskland, og vi får se og oppleve mye av Berlin.

I skolehverdagen møter du engasjerte lærere som er opptatte av elevene våre skal ha gode muligheter til å utvikle seg faglig og personlig. Vi ønsker også å legge til rette for forsert løp i matematikk og engelsk.

Mer informasjon?

Hvis du fortsatt lurer på noe om KG, må du bare ta kontakt. Kontaktinformasjon finner du her. Lykke til med valget!